Tietoa meistä

Klubin vanhat verkkosivut löytyvät arkistokopiona täältä

Klubin tarkoitus

Vuonna 1891 perustetun Tampereen Suomalaisen Klubin tarkoituksena on

  • vaalia suomalaista kulttuuria, suomalaiskansallisia perinteitä ja suomen kieltä,
  • antaa jäsenilleen tilaisuus kehittävään keskinäiseen kanssakäymiseen suomalaiskansallisessa hengessä sekä
  • toimia suomalaisuuden hyväksi ylläpitämällä isänmaallisten, sivistyksellisten, yhteiskunnallisten ja kansainvälisten kysymysten harrastusta.

Klubin keskeisiä arvoja ovat suomalaiskansallinen, isänmaallinen ja oikeistomielinen maailmankatsomus, suomalaisuuden parhaiden perinteiden kunnioittaminen, kansallisen edun huomioonottaminen, sekä yhteisöllisyyden että yksilön arvostaminen, kehittämis- ja uudistumishalu sekä avoimuus, yhteistyö ja vuorovaikutus. Näiden arvojen pohjalta sekä sidosryhmäyhteistyön ja tiedottamisen kautta klubi haluaa toimia kansallisen ajattelun suunnannäyttäjänä ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Klubi järjestää jäsenilleen kokouksia ja esitelmätilaisuuksia, juhlia ja muita kulttuuritapahtumia, kulttuurimatkoja kotimaahan ja ulkomaille sekä muita harrastusmahdollisuuksia; Kalenteri. Klubin piirissä toimii kuusi harrastuskerhoa: Biljardikerho, Golfkerho, Keskiviikkokerho, Kirjanmerkki, Kirkkovenekerho, Klubinaiset ja Ruutiukot; Toimikunnat. Tapahtumaraportit löytyvät kohdasta Tapahtumat.

Tampereen Suomalaisen Klubin huoneisto kokous-, ravintola- ja klubitiloineen sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa, Puutarhakatu 13. Klubilla on noin 1000 jäsentä. Klubin tunnus on taiteilija Kauko Salmen suunnittelema "muuriankkuri". Se kuvaa Klubin tehtävää jäsentensä yhdistäjänä toisiinsa ja klubin aatemaailmaan.