Golfkerhosta

Tampereen Suomalaisessa Klubissa on yli 150 jäsentä, jotka ovat ilmoittaneet harrastavansa golfia. Näin ollen Golfkerho on Klubin toiseksi suurin kerho Ruutiukkojen jälkeen. Golfkerhon toiminnassa on vuosittain kolme eri kilpailutapahtumaa. Golftoimikunnan tekemän otantatutkimuksen mukaan jäsenille riittävät mainitut tapahtumat, muulloin halutaan pelata omissa golfseuroissa.

Klubin puttausmestaruuskilpailut järjestetään helmikuussa yleensä klubin tiloissa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Klubin jäsenet, myös sellaiset, jotka eivät muuten pelaa golfia. Kilpailussa palkitaan kolme parasta puttaajaa.

Klubin golftapahtuma järjestetään loppukesästä jollakin Tampereen seudun kentällä. Näissä mestaruuskisoissa palkitaan kolme parasta pistebogitulosta, paras scratch-tulos, paras Lady, lähimmäksi lippua pallonsa lyönyt sekä klubin omana erikoisuutena lähinnä omaa ikää pelattu bruttolyöntitulos.

Klubin edustajat osallistuvat YT-klubien valtakunnallisiin golfin mestaruuskisoihin elo-syyskuun vaihteessa jossakin päin Suomea. Kaksimiehiset joukkueet näihin kisoihin valitaan Klubin omissa golfkisoissa parhaiten pelanneitten keskuudesta.

SENIORIGOLF ON TERVEELLINEN HARRASTUS
Klubin golfkerho palvelee kaikkia Suomalaisen Klubin jäseniä, mutta kun golfareiden keski-ikä on jo 69 vuotta, lienee paikallaan lyhyesti perustella seniorigolfia. Oikeaa aloitusikää ei ole, ja golf on lääkettä dementiaankin, erinomaista aivojumppaa. Ei siis ole ihme, että seniorigolfareiden määrä kasvaa. Parhain osuus golfissa on reipas noin neljän tunnin kävely ulkoilmassa, ja ainahan ei tarvitse kiertää koko kenttää, puolikaskierroksenkin vaikutus on positiivinen.