Matti Hokkanen in memoriam

Julkaistu:

Tampereen Suomalaisen Klubin kunniajäsen, maakuntaneuvos, entinen kansanedustaja ja Tampereen Kauppakamarin pitkäaikainen toimitusjohtaja Matti Hokkanen nukkui pois 27.3.2020 pitkällisen sairauden murtamana. Hän oli kuollessaan 82-vuotias.

Kuva: Markku Rauhalahti

Matti Hokkanen oli klubin jäsen 48 vuotta ja toimi sen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana vuosina 2005-2010. Matille tärkeitä olivat suomalaiset arvot ja kulttuuri sekä hyvä klubihenki. Omalla valoisalla ja idearikkaalla toiminnallaan hän yhdisti klubia ja toi sen toimintaan moderneja johtamisen välineitä strategiasta tietotekniikkaan.

Matti Hokkanen oli syntynyt Muuramessa 30.12.1937 ja oli koulutukseltaan ekonomi. Hän työskenteli 15 vuotta kokoomuksen kansanedustajana sekä 28 vuotta Tampereen kaupunginvaltuustossa. Tampereen kauppakamarin toimitusjohtajana Matti Hokkanen toimi peräti 32 vuotta. Hän oli Tampereen teknillisen korkeakoulun kunniatohtori. Lukemattomien merkittävien luottamustoimien ohella hänet muistetaan esimerkiksi aktiivisesta reserviläistoiminnasta.

Matti Hokkasella oli keskeinen rooli muun muassa Tampere-Pirkkala lentokentän kehittämisessä sekä Helsinki-Tampere-moottoritien rakentamisessa.

Pasi-Heikki Rannisto
Puheenjohtaja

Asiasanat