Tapahtumien kalenteri

<< Palaa
16

Lauantaina 26. toukokuuta vierailemme Laukon kartanossa ja taidegalleria Taide Ritassa Lempäälän Koipiniemessä.
 
Laukon kartanossa FT Liisa Lagerstamin legendaarisella juhlakierroksella perehdytään Laukon kiehtovaan historiaan ja nykyisyyteen taidetta, antiikkia ja arkeologiaa unohtamatta. Vuosittain vaihtuva teemaopastus sisältää kuvien siivittämän esitelmätuokion kartanon salissa. Tänä vuonna juhlakierroksen teemana on ”Laukon ritarit ja muinaiset aarteet”.
 
Juhlakierroksen jälkeen nautitaan herkullinen kartanolounas. Vierailun aikana on myös mahdollisuus tehdä ostoksia kartanon rouvan puodissa Juhlatallissa. Myymälän valikoimissa on ainutlaatuista sisustustavaraa, astioita, koruja, kirjoja, lasitavaraa ja leluja. Mahdollisuus myös ostaa Laukko-passi 10 euron hintaan (normaali hinta 35 euroa). Laukko-passi oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin kesäkauden puistokonsertteihin ja historiatapahtumiin koko kesän 2018 ajan.
 
Päivän toinen vierailukohde on ainutlaatuinen taidegalleria Taide Rita, missä taidekauppias Jouko Rita ottaa ryhmämme vastaan ja esittelee galleriansa kokoelmia, jotka edustavat suomalaista ja ulkomaista taidetta; patsaita, grafiikkaa ja öljytöitä eri aikakausilta. Pääsemme ihailemaan myös luonnonkauniille paikalle rakennetun gallerian terassilta avautuvaa järvimaisemaa ja nauttimaan isännän vieraanvaraisuudesta. 50 vuoden taidekauppiasuran tehneen Jouko Ritan taidegalleria on avoinna ainoastaan sopimuksen mukaan, joten nyt on hieno tilaisuus päästä tutustumaan laajaan valikoimaan laatutaidetta ja suunnitella tai tehdä taidehankintoja.
 
Kesäretki on tarkoitettu Klubinaisille seuralaisineen. Hinta 40 euroa/henkilö sisältää bussikuljetukset, sisäänpääsyn ja opastuksen Laukon kartanossa sekä lounaan noutopöydästä; alkuruokapöytä, pääruoka sekä jälkiruoka ja kahvi/tee. Maksu käteisellä bussissa.
 
Ilmoittautuminen retkelle 20.5.2018 mennessä Milla Anttilalle sähköpostitse anttilan.milla@gmail.com Ravintola huomioi erikoisruokavaliot, jos niistä on ilmoitettu etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.
 
Bussi kesäretkelle lähtee Keskustorilta Vanhalta Kirkolta kello 10. Paluu samaan paikkaan  noin kello 17.
 
Mahdolliset retkeä koskevat tiedustelut Milla Anttila, puh. 040 547 2005.

Lataa ja tulosta esite tästä:  Laukon kartano.pdf