Tapahtumien kalenteri

<< Palaa
05

"Kirjallisuuden vaihtotase" – tapaus Latvia

Torstaina 16.11. 2017 klo 18.00

Suomalaista kirjallisuutta julkaistaan latviaksi hurjia määriä. Maan lehdistössä voi törmätä suomalaisten kirjailijoiden haastatteluihin ja kirjailijakiertueet vetävät parhaimmillaan satoja kuulijoita. Viimeisen parin vuoden ajan Suomessa on kuitenkin ilmestynyt vuodessa yksi latvialainen kirja, siinä missä suomalaisia kirjoja latviannetaan jopa yli kymmenen vuodessa. Mistä kirjallisuuden vaihtotaseen epätasapaino johtuu? Miten kustantamot valitsevat julkaistavaa käännöskirjallisuutta? Miksi yhdestä kirjasta tulee bestseller ja toinen päätyy lukemattomana sellutehtaalle?

FM Jenni Kallionsivu on Rozentāls-seuran järjestösihteeri-tuottaja, Runoajelu-festivaalin toiminnanjohtaja ja kulttuurialan yrittäjä. Hän on kiertänyt ympäri Latviaa Riiasta pienen pieniin kyliin asti Heli Laaksosen ja muiden suomalaisten runoilijoiden kanssa. Talvella 2016 Suomalaisella klubilla esillä ollutta Katse Suomessa, sydän Latviassa -näyttelyä tehdessään hän pääsi tutustumaan taiteilija Janis Rozentālsin, Maila Talvion moninkertaisen muotokuvamaalarin, Suomen-suhteisiin. Kulttuurin vienti ja tuonti on hänelle tuttua niin myyjän kuin ostajankin näkökulmasta.

Halukkaille on tarjolla myös pikkusuolainen kahveineen (10 €). Lisäjuotavaa kukin tilaa tiskiltä mieltymystensä mukaan. Ilmoittautuminen 13.11. 2017 mennessä osoitteeseen mikko.j.turunen@gmail.com. Mainitse myös, tilaatko pikkusuolaisen.