Tapahtumien muistiot

<< Palaa
14

Hatun nosto Ilmajoen Musiikkijuhlille.  Ovat ymmärtäneet siellä Kyrönjoen partahilla ruokkia katsojiansa isänmaan historiaan, sen huippu- ja kipupisteitä avaavilla kesäoopperaproduktioilla.  Katso vaikka tästä https://www.musiikkijuhlat.fi/historia. Hienoa, että kesämaisemaan sijoittuvista musiikkiesityksistä voi saada oikeita eväitäkin kotiin vietäväksi.

Aino Ackte on ilman muuta suomalaisen musiikkitaiteen maisemaan kuuluva henkilö:  Loistava laulaja kotimaassa, Pariisissa, Lontoossa, New Yorkissa.  Suomalaisen oopperataiteen ja oopperataiteen esityspaikkojen pystyttäjä.  Savonlinnan oopperajuhlien alkuun panija.  Siksi hänen paikkansa on myös Kyrönjoella.

Ooppera oli varsin vahvasti Ainon itsensä eli Marjukka Tepposen varaan rakentuva.  Hän teki sen kyllä upeasti vaikka taisi olla aika raskaskin rooli.  Oli esityksessä toki hänen kanssaan enemmänkin väkeä aikuis- ja lapsikuoroja myöten mutta tietysti tähti on aina tähti.  Taneli Kuusiston musiikki oli nautinnollista kuultavaa.  Sen kuullakseen voisi oopperan nähdä vaikka uudelleen. 

Ensi vuonna pohditaan sitten maamme historian kipupisteitä kun Tuomas Parkkinen ohjaa Lapuan liikettä availevan produktion "Hiljaiset perivät maan".  Sekin pitää nähdä.

Teksti ja kuva:  Timo Tulosmaa