Tapahtumien muistiot

<< Palaa
08

Ilmajoen Musiikkijuhlilla esitettiin toista kesää oopperaa Mannerheimista.  Suurimmaksi suomalaiseksi äänestetty on suurin myös kesäoopperassa ja erityisesti Etelä-Pohjanmaalla.

Jo kesällä 2017 syntyi klubin oopperaretkeen jonoa tämän kesän esitykseen ja 8.6. esitettiin Kyrönjoen rannalla tämän vuoden ensi-ilta.  Bussi oli täynnä ja katsomo oli täynnä.

Kauas kun lähdetään matkaan kannattaa katsoa jotain muutakin.  Tällä kerralla se oli Kurikan Jokipiissä, neitseellisessä maalaismaisemassa sijaitseva Jokipiin Pellava Oy:n tehdaslaitos ja tehtaanmyymälä.  Omaansa esitteli toimitusjohtaja Timo Laurila.  Yritys on perustettu 1920 ja juhlii siis sekin pian 100-vuotista taivaltaan.  www.jokipiinpellava.fi

Jo perinteeksi on muodostunut klubin poikkeaminen lounaalle Ilmajoen kuuluisan Koskenkorvan kylän Koskenkorvan Trahteeriin.  www.trahteeri.com.  Klubin joukkoa huolsivat niin talon vanhaisäntä ja -emäntäkin kuin viime talven aikana sukupolvenvaihdoksen seurauksena vetovastuun saanut nuorempi polvikin.  Lounas oli nautinnollinen ja monipuolinen.  Mutta nautinnollinen vasta olikin Martti-herran valtakunta eli Koskenkorva-museo.  Saimme kuulla ja nähdä loistavan paketin Koskenkorvan-suvun ja Ilmajoen Musiikkijuhlien yhtymäkohdista.  Ja niitähän oli Musiikkijuhlien joka vuodelle. 

Itse ooppera oli vain parantunut vanhetessaan.  Waltteri Torikka, Johanna Rusanen-Kartano ja lukemattomat muut olivat elementissään ja veivät katsojat mennessään.  Erityisesti pantiin merkille esityksen "erilaisuus".  Oopperahan kertoo päähenkilöstään paljolti yksityiselämän näkökulmasta.  ”Mannerheimin ajan tuntemuksessa Laila Hirvisaari on kirjailijana tunnetusti omimmillaan. Päähenkilön tuska, syyllisyydentunto ja katumus kuvataan aidosti ja koskettavasti. (Elina Salin/Rondo).