Tapahtumien muistiot

<< Palaa
24

Photo

Gastronomisen kerhon perinteisessä  huhtikuun tapahtumassa nautittiin

sesonkiruokaa eli parsaa. Tällä kerralla paikaksi oli valittu perinteitä ja historiaa

huokuva Villa Hakkari eli Lempäälän Kuokkalankosken rannalla sijaitseva kartanoravintola.

Historiaa pailata löytyy eli sillä paikalla on solmittu Isonvihan aikaisen Davidin kapinan rauha 1439.

 Kyseisen kartanon omistanut Lempäälän kirkkoherra Erik Edner esitti v 1772 valtiopäivillä Tukholmassa

 kaupungin perustamista Tammerkosken rannalle ja v. 1779 kuningas Kustaa III tämän johdosta antoi luvan

 Tampereen perustamiseen.

Nämä olivat siis puitteet seuraavalle parsamenulle:

Vihreää parsakeittoa ja tryffelivaahtoa 

Haudutettua valkoista parsaa, hollandaisekastiketta ja ilmakuivattua kinkkua

Tähtianisliemessä kypsennettyä raparperia, rahkamoussea ja paahdettua valkosuklaata.

Koko menu todettiin oikein maittavaksi ja täytti meidän kaikkien odotukset.

Perinteinen alkukuohari oli tällä kerralla

LA MARCA PROSECCO LA MARCA VINI SPUMANTI, DOC VENETO, ITALIA

Alku-ja pääruoan viineiksi olimme valinneet ravintolan asiantuntevan suosituksen mukaisesti

valkoviiniksi 2016 JULIEN SCHAAL RIESLING NATURE,  BIECHER & SCHAAL, ALSACE, RANSKA

punaviiniksi 2014 SANTIAGO 1541 D.O. RAPEL VALLEY, CHILE

ja jälkiruoan painikkeena 2015 VILLA GIADA MOSCATO D’ASTI VILLA GIADA, PIEMONTE, MOSCATO D’ASTI DOP,  ITALIA

Saimme nautinnollisen ateriakokonaisuuden ja kerhon jäsenet ilmaisivat tyytyväisyytensä

illan onnistumiseen kerhomme hengessä.




PARSAA VILLA HAKKARISSAPARSAA VILLA HAKKARISSAPARSAA VILLA HAKKARISSAPARSAA VILLA HAKKARISSAPARSAA VILLA HAKKARISSAPARSAA VILLA HAKKARISSAPARSAA VILLA HAKKARISSA