Tapahtumien muistiot

<< Palaa
30
Gastronominen kerho
Kerhon kokous 30.11.2016
Suomalainen Klubi
Osanottajia 18 henkeä

1. Puheenjohtaja Kalevi Nikkilä avasi kokouksen, toivotti osanottajat tervetulleiksi ja nautittiin kerhon tapaan lasilliset kuohuviiniä.
2. Ennen ruokailua Kalevi kävi läpi kuluneen vuoden 2016 tapahtumia todeten seuraavaa:
- meillä oli 9 tilaisuutta tämä mukaan lukien.
Gastrokerhon osaanottajat eri tilaisuuksiin

Kylmäsavu 1 17.1.2016 15
Kylmäsavu 2 20.2.2016 16
Juustoteema 2.2.2016 20
Talouskoulu 16.3.2016 16
Parsaa 4 Kauppahalli 19.4.2016 18
Marttala 11.5.2016 14
Gourmetclub 26.10.2016 15
Ruokakulttuuri 15.11.2016 17 yht 40
Kerhon kokous 30.11.2016 18
132 155

- Pekka Suikki kantoi vastuun kahdesta ensimmäisestä tapahtumasta, josta suuret kiitokset hänelle!
- Tilaisuuksista Jorma Salovaara on käytännössä kantanut suuren työtaakan hoitaen mm ilmoittautumisrumban. Kiitokset!
- Syyspuolella halusimme antaa tilaa klubin 125-vuotis juhlalle. Toisaalta meillä oli joitain vastoinkäymisiä ajateltujen tilaisuuksien suhteen. Ahlmannin kokkausta ei voitu järjestää koska he nostivat veloitustaan järjettömälle tasolle. Samoin ajateltu vierailu Arvo Kokkosen kalatukkuliikkeeseen ei kalenterisyistä onnistunut.
- Ruokakulttuuri-ilta oli meidän toinen sellainen tilaisuutemme, joka oli tarkoitettu kaikille klubilaisille seuralaisineen. Ensimmäinen oli edellisen vuoden aikana Martinhanhi-tilaisuus. Molempien odotusarvo osallistujien lukumäärän suhteen oli korkeampi kuin toteutunut; Klubilaisia kummassakin noin 40 (Martinhanhessa lisäksi n 10 Hesalaista). Toteutuneisiinkin osallistujamääriin päästiin sihteerin henkilökohtaisesti lähestyttyä potentiaalisia osallistujia.
Palaute tästä olisi kovin arvokasta. Oliko esimerkiksi menun valinta huono, tai hinta liian korkea. Entä illan ohjelmallinen sisältö, tai muu syy. Mietiskelyn paikka ehkä.
Käydyssä keskustelussa tuotiin esiin hinnan lisäksi ajankohta, jopa viikonpäivä sekä joulun läheisyys ja muut samaan aikaan olleet tilaisuudet.

3. Samalla kun nautittiin illan ateria vorschmack punaviinin kera, käytiin läpi seuraavia asioita tulevan vuoden 2017 sisällöstä
- Aiemminkin on ollut esillä Siansorkat pakkaskaudella. Koska Kalevia on rohkaistu tilaisuuden järjestämisessä, niin on ajateltu pitää 25.1. klo 18 Siansorkkailta klubilla. Osanottajat esittivät kiinnostusta asiaan ja todettiin, että tilaisuus pidetään. Kokouksen jälkeen päällekkäisyyksien välttämiseksi päätettiin muuttaa ajankohta; 1.2. klo 18.
- Arvo Kokkosen Kalatukkuliikkeeseen Vantaalle on sovittu vierailu 2.3.2017. Lähtö Tampereelta tilausbussilla noin klo 14.30ja paluu yöllä. Maksimi osallistujamäärä on 15 henkeä. Tutustumme heidän toimintaansa. Valmistamme itse aterian, jonka siellä yhdessä nautimme. Alustavasti raaka-aineiksi on sovittu sellaiset vähän harvinaisemmat meren herkut, joita kuitenkin Nygrenin kalakaupankin tiskillä on näkynyt; tursas eli mustekala, piikkikampela ja taskurapu. Kustannustaso vastaa muiden kokkaustilaisuuksien tasoa. Kokkonen pitää meitä varten myymälänsä auki hieman myöhempään ja halukkaat voivat siellä tehdä ostoksia tuore- ja/tai pakastetuotteista.
- Maalis-/huhtikuun vaihteeseen suunnitellaan omaa kokkausta taas Talouskoululle. Menu ehdotuksia voi esittää tässäkin nyt. Keskustelun myötä päätettiin valita pääruoaksi saltimbocca vasikasta. Se soveltuu noudatettuun linjaan; kotona tehtävää ruokaa, jota harvemmin viitsii tehdä. Max 15 henkeä.
- Toukokuun alussa on ollut esillä kaksi vaihtoehtoista tilaisuutta. Perinteinen parsaillallinen ravintolassa tai oma kokkaus Marttalassa. Jos Marttala valitaan, tulee alkuvuodelle kolme kokkausta, joten todettiin parsaillallisen olevan etusijalla. Teuvo on tunnustellut ravintolaa parsateemalle lähinnä mielessä uusi Tampellan ravintola.
- Marttala syksyllä? Menua ei vielä mietitty.
- Vierailu Porin Suomalaisen Klubin ravintolaan aiheena yhdistetty nahkiais-/sorsaillallinen. Jos, niin syyskuulla. (voi toteuttaa Marttalassakin?)
- Suomi-100 teemalla jotain; mitä/minkä tyyppistä?
- kokkausta kenties jossain uudessa paikassa; tunnustellaan. Pekka Suikki lupasi tutkia omalta osaltaan.. Samoin Pirkko Karvonen tunnustelee joitain paikkoja, joihin hänellä ammattinsa puolesta on kontaktit.
- Ruokamatka ulkomaille.
Keski-Euroopan matkan voi tehdä milloin vain. Etelä-Eurooppa tähän parhaimmillaan syys-/lokakuun vaihteessa. Myös Baltiasta ja Ruotsista löytyy hyviä kohteita. Keski-Euroopan matka on parhaimmillaan 3-4 vrk retkenä. Hintahaarukka on 1000–1500 €/hlö, sisältäen lennot, majoituksen, paikalliset kuljetukset ja päivittäin ainakin yhden valikoidun ravintolan aterioineen ja juomineen. Joskus tähtiravintolan kyseessä ollen on lisättävä 100–200€. Ryhmä ei voi olla iso. Ravintoloiden kannalta optimi ryhmäkoko on 6-8 hlöä. 12 henkeä vielä mahdollinen mutta max.
Keskustelun jälkeen päätettiin jättää asia pöydälle ja tarkastella lisää eri vaihtoehtoja.
- Koko klubille meidän toimestamme järjestettävästä teema-illallisesta ei vielä ole muodostunut kantaa. Klubin johtokunta mielellään näkisi sellaisen järjestettävän.

4. Klubin johtoryhmään on ajateltu entistä kokoonpanoa, joka ajatus tuntui sopivan kokoukselle.
Keskustelussa todettiin, että lukumäärää voidaan lisätäkin, jos sopivia ja täydentäviä kompetensseja hyväksi harkitaan.