Tapahtumien muistiot

<< Palaa
26
GASTRONOMINEN KERHO VIERAILULLA GOURMETCLUBILLA

Kerhon ohjelman mukainen vierailu, jonka jäsenemme Teuvo Vastamäki oli ystävällisesti järjestänyt, toteutettiin 26.10. 2016.
Tilaisuuteen oli ilmoittautunut 15 jäsentä ja kaikki tulivat myös paikalle.

Tampereen Gourmetclub ry on yhdistys, joka on vuokrannut Stockmannin talossa ylimmästä kerroksesta 200 m2 huoneiston, joka remontoitu klubin tarpeeseen soveltuvaksi. Tampereen Gourmetclubin tarkoituksena on edistää jäsentensä tietoisuutta ja harrastusta kulinarismiin ja gastronomiaan sekä kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä alan eri toimijoiden kanssa. Clubin tiloissa on keittiö omatoimista ruoan valmistusta varten, jäsenillä omat kaapit sekä tila on ilmastoitu siten että jäsenille tärkeä sikarinpolttoharrastus on mahdollista.

Isännistä meitä oli vastaanottamassa puheenjohtaja Mikko Reinikka ja rahastonhoitaja Seppo Piispanen sekä tietenkin myös clubin jäsen Teuvo Vastamäki. Alkukuoharin jälkeen Mikko Reinikka esitteli klubin ja sen toimintaa. Sen jälkeen Kalevi Nikkilä puolestaan kertoi Gastronomisesta kerhosta ja aktiviteeteistamme.

Sitten paikalle saapui keittömestari Mika Roito Ravintola Berthasta ja toi mukanaan aluksi sormiruoan nimikkeellä olevat tarjottavat, jotka kuitenkin syötiin haarukalla. Nautimme sinisimpukoita, ravintolan omaa makkaraa sekä lihapaistosta runsaine ja mitä erilaisimmin tavoin valmistettuja kasviksia lisukkeineen. Ja lopuksi oli yllätyksenä jälkiruoka, jossa sekoituksena makeaa ja suolaista saimme kuulemma yli viikon kaloriannoksen. Ruokajuomana meillä oli koko ajan kuohuviini.

Tämän jälkeen tutustuttiin tiloihin ja Mikko Reinikka piti perusteellisen esityksen sikareista ja sikarinpolttoharrastuksesta. Kovin moni meistä ei kylläkään käyttänyt tarjottua mahdollisuutta sikarikokeiluun. Kaiken kaikkiaan voi todeta, että vierailu oli antoisa kokemus sellaiseen toimintaan, josta harva tamperelainen on edes ollut tietoinen.
Kiitokset isännillemme !
GASTROKERHO VIERAILI GOURMETCLUBILLA