Tapahtumien muistiot

<< Palaa
16
Gastronominen kerho kokoontui Tampereen Talouskoululle valmistamaan ja nauttimaan

Klubin 125-vuotisjuhlavuoden henkeen sovellettua juhlamenua.

Opastuksen tähän kokkaukseen antoi koulun opettaja Sari Aro, joka oli Kalevi Nikkilän kanssa suunnitellut

menun resepteineen. Lisäksi meitä auttoi neljä koulun opiskelijaa.

Joukko jaettiin kolmeen ryhmään eri ruokalajien valmistukseen. Lisäksi alkuruokaryhmä sai tehtäväkseen

valmistaa siemennäkkileipää.

Alkuruoaksi ryhdyttiin valmistelemaan kermaista kukkakaalikettoa. Raaka-aineina siihen käytettiin

kukkakaalia, perunaa, purjoa, valkosipulia, kasvislientä, maitoa, kermaa sekä tietenkin eri mausteita.

Näistä aineista keitto valmistettiin. Keiton erikoisuutena kypsennettiin öljyssä jokaiselle keittolautaselle

kokonainen kampasimpukan liha.

Pääruokaryhmä aloitti Kuhaa Walevskan valmistuksen halkaisemalla kuhafileet pituussuuntaan ja

rullaamalla ne tikun avulla valkoviini-vesi hauteeseen kypsennystä varten. Samaan aikaa ryhdyttiin

valmistamaan perunasosetta ja hummerikastiketta. Samoin kypsennettiin kevyesti koristeeksi tulevat

jättikatkaravun pyrstöt ja parsatangot. Kuharullat kypsennettiin ja uunipellille pursotettiin reunus

perunasoseesta. Keskelle aseteltiin kuharullat jotka peitettiin paksulla hummerikastikkeella ja koristeltiin

katkaravunpyrstöillä ja parsalla.

Koko komeus käytettiin vielä ennen tarjoilua kuumassa uunissa kypsymässä ja väriä saamassa.

Jälkiruoka hedelmä- Pavlovaa varten valmisteltiin ja pilkottiin tarvittavat hedelmät mangoa, kiiwiä ja

passionhedelmää.Tarvittavat marengit tehtiin kovasta, sokerin kera vatkatusta valkuaisvaahdosta, joka

sitten paistettiin uunissa annospaloiksi.Nämä kuorrutettiin rahka-kerma-vaniljaseoksella ja koristeltiin

hedelmillä.

Ruoat nautittiin asianmukaisessa järjestyksessä ja ruokajuomana meille tarjottiin ranskalaista

Alsacen alueen Wolfberger Riesling-Pinot Gris- valkoviiniä.

Tilaisuus, johon osallistui 16 kerhon jäsentä, oli osallistujien mielestä todella antoisa ja hauska ja siitä

tietenkin iso kiitos kuulu Talouskoululle ja sen opettajalle Sari Arolle joukkoineen.
GASTROKERHO TALOUSKOULULLA 16.3.2016GASTROKERHO TALOUSKOULULLA 16.3.2016GASTROKERHO TALOUSKOULULLA 16.3.2016GASTROKERHO TALOUSKOULULLA 16.3.2016GASTROKERHO TALOUSKOULULLA 16.3.2016GASTROKERHO TALOUSKOULULLA 16.3.2016GASTROKERHO TALOUSKOULULLA 16.3.2016