Tapahtumien muistiot

<< Palaa
02

Gastronomisen kerhon ohjelmassa oli  monien jäsenten toivoma
juustoihin tutustumistilaisuus Kauppaseuran Mestarikabinetissa.
Kun siihen vielä yhdistettiin viinit, oli odotettavissa jännittävä ilta.
Niitä esittelivät ja maistattivat  juustomestari  Peter Dörig Herkkujuustolasta
 Mouhijärveltä ja tamperelainen  viiniasiantuntija Matti Sievänen Viinimestareista.
He olivat keskenään sopineet tarjottavat  juustot ja niihin sopivat viinit.

Kerhon tavan mukaan tilaisuus aloitetaan kuohuviinillä, mutta Matti Sievänen
olikin yllättäen valinnut tähän tehtävään samppanjan, ja Peter Dörig  yllättäen
tähän sopivan juuston. Samppanja oli Maurice Lassalle Grand Reserve ja juustona
uusi valkohomejuusto Tuhkimo, jonka erikoisuutena biohiilikerros itse juuston ja
kuoren välissä.
Photo
Seuraava juusto oli  Puna-Heidi-niminen punahomejuustojuusto ja viininä Thomas
Sancerre Blanc-valkoviini.
Sitten siirryimme maistamaan Väinö-valkohomejuustoa ja Kirsten von Geldern Pur
Riesling  Spätlese- valkoviiniä Moselin alueelta.
Vuoroon tuli  juusto nimeltään Savu-Hilma ja sen kanssa David Ermel Pinot Gris Reserve-
valkoviini Elsassista.
Lopuksi saimme maistaa Scriani Amarone Classico, DOC Valpolicella- punaviiniä ja juustona
voimakasta kypsytettyä  Vilhoa.

Olimme kaikki yllättyneitä siitä, että lähiseudulta löytyy tällainen valikoima juustoja.
Samoin siitä, että tamperelainen viinintuoja pystyy toimittamaan myös meille kuluttajille
laadukkaita viinejä.
Kerhon jäseniä osallistui tilaisuuteen 18 henkeä 

JUUSTON JA VIINIEN ILTAJUUSTON JA VIINIEN ILTAJUUSTON JA VIINIEN ILTAJUUSTON JA VIINIEN ILTAJUUSTON JA VIINIEN ILTAJUUSTON JA VIINIEN ILTAJUUSTON JA VIINIEN ILTA